Το ηλεκτρονικό κατάστημα χρησιμοποιεί cookies έτσι ώστε να μπορούμε να παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Συνεχίζοντας να το χρησιμοποιείτε, σημαίνει ότι συμφωνείτε με αυτό.

Μήπως το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι πιο υγιεινό από το συμβατικό τσιγάρο;

Posted by admin 22/06/2017 0 Comment(s)

Σε μία κοινωνία καπνιστών, όπως η ελληνική, ακούμε συνεχώς για βουλωμένες αρτηρίες και καρκίνο στους πνεύμονες εξαιτίας των τσιγάρων. Μερικοί όμως καπνιστές αναρωτιούνται, μήπως τελικά η εναλλακτική μορφή καπνίσματος, το ηλεκτρονικό άτμισμα, είναι πιο υγιεινή;

Σύμφωνα με ιατρικές έρευνες, μόλις ένας καπνιστής διακόψει το κάπνισμα, το σώμα του αρχίζει τη διαδικασία επαναφοράς των οργάνων στην πρωταρχική τους κατάσταση. Οι πνεύμονες σταδιακά καθαρίζουν, επιτρέποντας το οξυγόνο να ρέει μέσα από τις φλέβες και να οξυγονώνονται όλα τα μέρη του σώματος φυσιολογικά. Τι γίνεται όμως όταν ένας καπνιστής πάψει να καπνίζει τα παραδοσιακά τσιγάρα και αρχίσει το ηλεκτρονικό άτμισμα;

Η αλήθεια μάς αποκαλύπτεται! Εφόσον τα ηλεκτρονικά τσιγάρα δεν λειτουργούν με καπνό που καίγεται, δεν γεμίζουν τα πνευμόνια πίσσα! Επιπλέον, τα περίπου 4000 βλαβερά συστατικά του τσιγάρου, εκτός της νικοτίνης, παύουν να εισέρχονται στον οργανισμό του καπνιστή. Όμως και η νικοτίνη μπορεί να μειωθεί σταδιακά, διότι τα υγρά αναπλήρωσης διατίθενται στο εμπόριο σε πολλές γεύσεις (π.χ. από μπανάνα, φράουλα μέχρι και τυραμισού!)  και πολλά εξ αυτών δεν περιέχουν νικοτίνη. Μία καλή συμβουλή για τους ατμιστές είναι να αγοράζουν υγρά αναπλήρωσης, μειώνοντας σταδιακά την περιεκτικότητα της νικοτίνης, έως ότου ο οργανισμός συνηθίσει πλήρως με την απουσία της! Όπως αντιλαμβάνεστε, το ηλεκτρονικό άτμισμα μπορεί να βοηθήσει στη σταδιακή μείωση της νικοτίνης που προσλαμβάνει ο οργανισμός, άρα και στη βελτίωση της υγείας του!

Η εκδίκησή μας ενάντια στο τσιγάρο! Έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι για να αλλάξει ένας άνθρωπος μία παγιωμένη του συνήθεια, όπως το χρόνιο κάπνισμα, θα πρέπει να την αλλάξει βήμα βήμα και όχι απότομα, «σοκάροντας» τον οργανισμό. Κανένας δεν κατάφερε να κόψει το τσιγάρο μέσα σε μία μέρα, εκεί που συνήθιζε να καπνίζει δύο πακέτα ημερησίως! Η αλλαγή έρχεται σταδιακά. Το πρώτο βήμα για την υγεία σας είναι η χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου (στο οποίο μπορείτε να ρυθμίσετε τη πρόσληψη νικοτίνης που έχετε συνηθίσει, ώστε να «παραπλανήσετε» τον οργανισμό σας ότι πρόκειται για τσιγάρο). Το δεύτερο βήμα είναι να τοποθετήσετε υγρά αναπλήρωσης με γεύσης που σας αρέσουν (υπάρχει μεγάλη γκάμα υγρών για όλα τα γούστα!), ώστε να «μπερδευτεί» η αίσθηση της νικοτίνης με την αρωματική ουσία του υγρού. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα σταδιακά, να αισθάνεστε τη νικοτίνη όλο και λιγότερο, διότι θα υπερισχύει η επιθυμία για γεύση φραγκοστάφυλο ή σοκολάτας γάλακτος! Το τρίτο βήμα είναι να μειώνετε όλο και λιγότερο την νικοτίνη όσο περνούν οι εβδομάδες, μέχρι να την εξαφανίσετε εντελώς!

Σας θέλουν εξαρτημένους! Μην περιμένετε από καμία βιομηχανία καπνού να παραδεχτεί ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι πιο υγιεινά από τα παραδοσιακά. Αντιλαμβάνεστε ότι το οικονομικό συμφέρον είναι πάνω από όλα για τέτοιου είδους επιχειρήσεις. Εσείς οφείλετε να είστε υγιείς, όχι μόνο για εσάς, αλλά και για τους ανθρώπους που αγαπάτε! Σας αξίζει μία ζωή χωρίς εξαρτήσεις και αρρώστιες. Δεν χάνετε τίποτα να δοκιμάσετε! Αποβάλλοντας οριστικά το τσιγάρο από τη ζωή σας, θα διαπιστώσετε ότι θα έχετε περισσότερη ενέργεια και λιγότερους «τσιγαρόβηχες»!

Leave a Comment